niedziela, 10 sierpnia 2014

Kukurydza z grilla - przepis

Kiełbasa z grilla jest nudna. Karkówka zbyt pospolita. Warto więc trochę poeksperymentować. Zamiast mięsa wziąć w obroty np. kukurydzę. Nie musi ona nam się zawsze kojarzyć z gotowaniem w osolonej wodzie. Czas na grillowanie kukurydzy :)

Składniki:
  • 4 kolby kukurydzy
  • masło
  • sól
  • papryka czerwona słodka w proszku
  • czosnek granulowany
  • suszone oregano




Co z tym teraz zrobić?

Masło wymieszaliśmy z solą, papryką i czosnkiem. Całość utarliśmy w moździerzu. Następnie natarliśmy tą mieszanką kukurydzę. Pozostało już tylko posypanie kolb kukurydzy oregano, zawinięcie ich w folię aluminiową i położenie na grillu.

I jak to wyszło?

Po jakiejś godzinie wszystko było gotowe. Kukurydza była cudownie soczysta, sycąca i co najważniejsze bardzo smaczna. Zmieszane masło, czosnek i papryka wraz ze słodyczą samej kukurydzy stanowią mieszankę wybuchową dla kubków smakowych. Przyprawy zrobiły swoje.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz