Sok porzeczkowy z sokownika. Etykiety.

Robiąc tegoroczne przetwory, zrobiliśmy też sok z czarnej porzeczki. Wybraliśmy sokownik, żeby sok dotrwał do zimy. Na pewno będzie świetnie rozgrzewał w mroźne wieczory.


5 kg porzeczek należy dobrze opłukać na sicie. Następnie przełożyć do sokownika i zasypać warstwami 1 kg cukru.


Sok systematycznie zlewamy z sokownika. Porzeczki nie są owocami, które łatwo się wyciska, dlatego produkcja soku trochę trwa. Trzeba się uzbroić w cierpliwość :)


Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy. Na gotowe naklejamy etykietki.








Komentarze

  1. Dziękuję ślicznie za etykietkę:) Moja mama bardzo się ucieszyła:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszymy się, że się przydały :)

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty