Jak już wcześniej pisałem zbieramy różne przepisy od naszych babć. U mnie w rodzinie na tradycyjne wielkanocne śniadanie zjada się barszcz(zalewajkę), którym zalewa się pokrojone ma małe części chleb, różne mięsa, kiełbasy, jajka i bardzo charakterystyczny suszony ser biały . Ser o którym piszę jest wyjątkowy w smaku i warto poznać tajemnicę jego przygotowania. Zacznijmy może od niezbędnych składników: 1 kg sera białego (najlepszy jest tłusty, ale można zrobić wersję light) 4 jajka sól Za pomocą łyżki lub widelca rozdrabniamy ser,... ...dodajemy jajka, doprawiamy według uznania solą... ... i mieszamy... ... aż uzyskamy gładką, jednolitą konsystencję. Na talerzu rozkładamy złożoną na pół pieluchę (można użyć gazy, ale wcześniej należy ją porządnie wypłukać i wygotować, aby pozbyć się gorzkich dodatków wyjaławiających). Na tak przygotowaną pieluchę wykładamy naszą mieszaninę... ... i dokładnie zawijamy. Należy uważać, żeby na górze nie znalazł się, żaden węzeł, bo
Są teraz takie technologie, które niektórym nawet się nie śniły, co oczywiście jest super rozwiązaniem. Wystarczy sprawdzić sobie np. sklep szpiegowski i tam spotykacie już naprawdę świetną technikę! Bardzo często zaglądam do takich miejsc, aby właśnie poznać różnego rodzaju nowe techniki. Widziałam, że coraz więcej osób zwraca na to uwagę. Pomijając też fakt, że takie sprzęty na co dzień używa wiele osób w swoich firmach. Na przykład biura detektywistyczne. Warto posprawdzać. Ja polecam się zainteresować.
OdpowiedzUsuń